Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

ΤΑ ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Παρακάτω θα δείτε μερικά ζώα που είναι πολύ μικρά!!Σίγουρα το να είσαι μικρός σε ένα κόσμο μεγάλων εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, και είναι κάθε άλλο παρά αστείο, αλλά έχει αρκετό ενδιαφέρον να γνωρίσετε τα πιο μικρά ζώα στον κόσμο σύμφωνα με το Guinness Book of Records!


1. Mr. Peebles

Το γατάκι της φωτογραφίας στην πραγματικότητα (ηλικιακά τουλάχιστον) δεν είναι και τόσο «γατάκι». Έχει κλείσει τα δυο χρόνια ζωής. Το όνομα του είναι «κύριος Peebles». Έχει ύψος 15,5 εκατοστά και είναι 49 ​εκατοστά μακρύς! Είναι η μικρότερη γάτα στον κόσμο σύμφωνα με το Guinness Book of World Records.
2. Ducky

Το χαριτωμένο σκυλάκι της φωτογραφίας ονομάζεται Ducky. Με βάρος 0,6 κιλά και ύψος 12,7 εκατοστά είναι το μικρότερο σκυλί στον κόσμο, σύμφωνα με το Guinness Book of Records.3. PeeWee

Ο PeeWee είναι το μικρότερο χάμστερ στον κόσμο. Έχει το μέγεθος ενός κέρματος αλλά είναι πολύ χαριτωμένος. Ποιος δεν θα ήθελε να τον έχει για κατοικίδιο ζώο;


4. Thumbelina

Η Thumbelina δεν είναι πόνι αν και όσοι την αντικρίζουν για πρώτη φορά αυτό πιστεύουν. Είναι το μικρότερο άλογο του κόσμου. Έχει βάρος 24 κιλά και είναι μόλις 17 ίντσες ψηλή.

5. Το μικροσκοπικό ψάρι

Αρκετά από τα ψάρια είναι πολύ μικρά, αλλά αυτό είναι το μικρότερο από όλα. Αν και διακρίνεται δύσκολα με γυμνό μάτι βρέθηκε στο ινδονησιακό νησί της Σουμάτρα και έχει μήκος μόλις 7,9 χιλιοστά!6. Ο μικρότερος χαμαιλέοντας

Μπορείτε να αναγνωρίσετε το ζώο στη φωτογραφία; Αν όχι, να σας πούμε ότι πρόκειται για έναν μικροσκοπικό χαμαιλέοντα. Η Brookesia Minima είναι το μικρότερο είδος στους χαμαιλέοντες. Οι θηλυκοί χαμαιλέοντες είναι μεγαλύτεροι από τους άνδρες χαμαιλέοντες. Μπορείτε να τους συναντήσετε στην βορειοδυτική ακτή της Μαδαγασκάρης!


7. Ιππόκαμπος

Ο Ιππόκαμπος ή Seahorse είναι ένας από τους μικρότερους κατοίκους της θάλασσας. Ο συγκεκριμένος όμως της φωτογραφίας, είναι ο μικρότερος. Με ύψος μόνο 1,28 εκατοστά είναι μικρότερος ακόμη και από ένα ανθρώπινο νύχι.


Τα ζώα αυτά τραβούν την προσοχή γιατί δεν... φαίνονται! Πιο μίνι δεν γίνεται.


Ο Πίγουι, το χάμστερ της φωτογραφίας σταμάτησε να αναπτύσσεται στις 3 εβδομάδας.
Το ύψος του είναι 2,5 εκατοστά. Τα αδέρφια του έφτασαν στο διπλάσιο μέγεθος.


Το ύψος του συγκεκριμένου τύπου αγελάδας που ζει στην Ινδία κυμαίνεται από 81 μέχρι 91εκατοστά. Και το εικονιζόμενο είναι, όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, αυτό που θέτει το μικρότερο όριο.


Στην Σουμάτρα (Ινδονησία) ανακαλύφθηκε το μικρότερο ψάρι. Φτάνει τα 8 χιλιοστά!
Έτσι εξηγείται το ότι ανακαλύφθηκε πριν από τρία μόλις χρόνια!


Αυτό το είδος ιππόκαμπου ζει στα νερά του νότιου Ειρηνικού. Αν τύχει ποτέ να βρεθείτε εκεί... δεν θα τον δείτε.
Ο μεγαλύτερος είναι 16 χιλιοστά. Και ο εικονιζόμενος είναι μόλις 13 χιλιοστά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ψιθύρισαν...