Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ


Enlarge this image 


Αυτός ο ωραίος χιονάνθρωπος γίνεται με μια κάλτσα που τη γεμίζουμε με βαμβάκι και τη διακοσμούμε όπως μας αρέσει. Τα υλικά υπάρχουν σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στα μαγαζιά με είδη ραπτικής.Χαριτωμένη μπότα μόμπιλε με αρκουδάκι που πετάγεται μέσα από τα κλαδιά:κόκκινο βελουτέ διπλό για την μπότα καθώς και άσπρο βελουτέ για την γούνα της, κάνσον σε ανάλογα χρώματα για τα υπόλοιπα στοιχεία!

 Μόμπιλε Ταρανδάκι με μάτια, από χαρτί οντουλέ και ασημοκλωστή!

 Φεγγαράκι με αρκουδάκι στην κουβερτούλα από κόκκινο βελουτέ (μπορεί να κολληθεί στην κουβερτούλα ημερολόγιο των μηνών)

Βιτρώ κεράκι:  To σχέδιο είναι φωτοτυπία την χρωματίζουν τα παιδιά με μαρκαδόρους έντονων χρωμάτων, κατόπιν την περνούν με πινέλο βουτηγμένο σε ελαιόλαδο έτσι αποκτά το σχέδιο μια διαφάνεια, όταν στεγνώσει το κόβουμε γύρω γύρω και το κολλούμε σε μπορντούρα κυκλική κάνσον που έχουμε κόψει εμείς με το κοπίδι. Την κολλούμε στα τζάμια της τάξης το φως διαχέεται μέσα από τα βιτρώ μας υπέροχα!

                                              Ιπτάμενος 'Αγιος Βασίλης με αερόστατο.
                                           Στις μπότες του μπορεί να κολληθεί  ημερολόγιο.
                                                         

                                                            Τρισδιάστατο ελατάκι 
Μπορεί να διακοσμηθεί με πολλούς τρόπους καραμελόχαρτα, λεπτομέριες απο χαρτί περιτυλίγματος, τέμπερες και χρυσόσκονες κτλ.Κόβουν τα παιδιά δυο ίδια έλατα τα ενώνουμε με συρραπτικά στη μέση και τα αφήνουμε να δημιουργήσουν.
Χιονάνθρωπος σε οντουλέ με κρεμαστά τα χαρακτηριστικά τους

Γαντάκι από χαρτί τσόχας με διακοσμητική κορδέλα το γεμίζουμε σοκολατάκια-καραμελίτσες σαν δωράκι για τα παιδάκια!ΡΑΦΑΗΛΙΑ Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ψιθύρισαν...